College ‘Transities in het landelijk
gebied’Urban Insight Academy

Vooruitdenken over de indeling van ons land
“De ruimte in Nederland is schaars, maar de opgaven immens: de energietransitie slokt terrein op, de natuur staat onder druk en er moet flink worden bijgebouwd. Daarbij houden we nog te weinig rekening met de gevolgen van klimaatverandering”, zegt waterexpert Alex Hekman. “Het wordt tijd om vooruit te gaan denken over de indeling van ons land.”

Tijdens dit Urban Insight Academy college op maandag 5 september zoomen we in op deze opgave. Sweco collega Alex Hekman (Business director Water en Klimaatadaptatie) gaat in gesprek met professor Jan Rotmans. Met deze expert op het gebied van de grootste duurzaamheidsuitdagingen van deze tijd, belooft dit een inspirerend en prikkelend college te worden!

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid. Daarbij is hij oprichter van organisaties die de transitietheorie naar de praktijk vertalen, namelijk ICIS, Urgenda, DRIFT, Nederland Kantelt en Zorgeloos. In zijn laatste boek “Omarm de Chaos” gaat hij in op de manier waarop hij naar de wereld in transitie kijkt. Hij neemt ons tijdens het college mee in de manier waarop de transities die voor ons liggen elkaar beïnvloeden, en hoe we hier gezamenlijk een weg in kunnen vinden.

Meld je via de onderstaande button aan. 

WAT

Urban Insight Academy college

WANNEER

maandag 5 september 2022 van 12:00 tot 14:30 uur (inclusief lunch)

WAAR

Tolhuistuin Amsterdam-Noord (IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam)

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer