webinar: Hoe houden we droge voeten zonder huurverhoging?

Extreme buien worden realiteit. Dit werd 18/19 juni in delen van Noorderkwartier heel duidelijk. Hoe kunnen huurwoningen en bijbehorende tuinen op een kostenefficiënte manier klimaatrobuust worden gemaakt?  En welke rol speelt de gemeente/woningcorporatie hierbij? Door te kijken naar gedeelde belangen en samenwerking tussen gemeenten en woningcorporaties kan wateroverlast worden beperkt en het riool worden ontlast.

Inge Zuurbier (adviseur klimaatadaptatie HB Adviesbureau) neemt jullie mee in de resultaten van een beleid- en interviewonderzoek in regio Alkmaar naar een kansrijke aanpak voor gemeenten en woningcorporaties. Van inspanningen bij herinrichting tot pilottuinen. En van afstemming van de planningen tot subsidiemogelijkheden.

Muriel Hopman (gebiedscoördinator Woonwaard) vertelt jullie graag over praktijkvoorbeelden: Van ‘huurders die andere zorgen hebben dan het creëren van een regenbestendige tuin’ tot ‘samen met bewoners aan de slag om een water-en hittebestendige tuin of leefomgeving te maken’.

Wil jij deelnemen aan het webinar? Meld je dan aan via de onderstaande button:

WAT

Webinar

WANNEER & WAAR

Dinsdag 23 november
van 13.00 tot 14.00 uur.

VOOR WIE

Voor professionals op het gebied van Ruimtelijke Adaptatie en Waterketen

Elkaar informeren en inspireren rondom klimaatadaptatie en de waterketen. Haak jij ook aan?

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer