Terugblik

Inspiratieboek Klimaatadaptatie en Biodiversiteit, wat kan ik daarmee doen?

Het klimaat verandert en daar moeten we onze openbare ruimte de komende decennia op aanpassen. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Welke opties heb je en zijn er al voorbeelden? Hoe zorg je dat de thema's wateroverlast, hittestress, droogte en biodiversiteit op een verantwoorde en betaalbare manier ingepast worden in bestaande gebieden? Hoe effectief zijn de maatregelen en welke tips en trucs zijn er? In de regio Westfriesland speelden deze vragen al een poosje. We weten allemaal dat er wel voorbeelden zijn in de eigen regio, maar waar dan en hoe pas ik deze in mijn situatie toe?

Thijs Bootsma van de SED gemeenten heeft dit samen met Martijn Steenstra van SWECO opgepakt. Resultaat is een goed bruikbaar Inspiratieboek, dat overigens interactief te gebruiken is. Wil je weten hoe het tot stand is gekomen en hoe ook jij het in je werk kunt toepassen, schuif dan aan bij het webinar op dinsdag 18 april van 11:00 tot 12:00 en laat je ook inspireren.

De online bijeenkomst gemist? Bekijk het dan terug.

sprekers

Martijn Steenstra

Senior adviseur klimaaten duurzaamheid

Thijs Bootsma

Beleidsmedewerker
Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer