Kennisdag Zoetwater en
Ruimtelijke Adaptatie

Voor de tweede keer organiseren het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en STOWA een gezamenlijke kennisdag voor de Deltaprogramma’s Zoetwater en Ruimtelijke adaptatie. Deze dag zou aanvankelijk plaatsvinden op 14 oktober, maar is vanwege Covid verplaatst naar 10 februari 2022.

De dag is een vervolg op de zoektocht naar de raakvlakken en de kennisvragen voor zoetwater en ruimtelijke adaptatie, die vorig jaar begon tijdens de eerste gezamenlijke kennisdag.

Programma

9.30 – 10.30 uur: ontvangst in Fort Voordorp

10.30 – 12.00 uur: zes regionale sessies, gericht op het delen van kennis en ervaring en samen zoeken naar oplossingen. Wat gaat al goed en wat kan er beter? De sessies worden gezamenlijk georganiseerd door vertegenwoordigers van zoetwaterregio’s en DPRA-werkregio’s.

12.00 – 13.30 uur: lunch

13.30 – 14.30 uur: plenair programma met:
- Inleiding op de problematiek door Ad Jeuken, auteur van het essay ‘Op Waterbasis’

- Bestuurlijke paneldiscussie over de verbinding tussen zoetwater en ruimtelijke adaptatie, onder leiding van Jeroen Haan. Sprekers: Luzette Kroon (dijkgraaf Wetterskip Fryslân), Patrick van den Broeck (dijkgraaf Waterschap Limburg) en een provinciale bestuurder (volgt).

14.30 – 14.45 uur: pauze

14.45 – 16.00 uur: parallelsessies

16.00 – 17.00 uur: netwerkborrel

Doe mee!
De organisatie van de kennisdag nodigt professionals in de werkvelden van zoetwater en ruimtelijke adaptatie uit om deel te nemen. Aanmelden is mogelijk tot en met 3 februari.

Let op: een coronatoegangsbewijs + legitimatiebewijs zijn noodzakelijk om deel te nemen aan deze bijeenkomst.

WANNEER

Donderdag 10 februari 2022

WAAR

Fort Voordorp, Groenekan

TIJD

10:00 tot 16:00 uur

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer