Isaac mehegan l Q AxoqWto unsplash
donderdag 11 mei 2023

Kennisevent Park Positive – Groen Parkeren

Groen parkeren inzetten als klimaatadaptieve oplossing, waterberging of een vorm van vergroening. De redenen voor toepassing zijn breed. Wij hebben alle informatie in huis om je te informeren.

In deze informatieve ochtend verteld Fien Dekker alles over groen parkeren, over de aanleg, het onderhoud en onderzoeksresultaten van infiltratietesten en laten we voorbeelden zien, genoeg om te delen!
De locatie van deze ochtend, een boerderij waar Pauwert architectuur is gevestigd, is uniek. Het is namelijk de oudste boerderij van de stad Eindhoven en is volledig gerenoveerd. Recent zijn ook op deze locatie groene parkeerplaatsen aangelegd, we mixen de theorie met de praktijk. 

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

De locatie en het programma zijn als volgt:
 
Adres: Jeroen Boschlaan 1, Eindhoven
 
Programma:
9.45u inloop
10.00u start presentatie
11.00u einde presentatie met vragenronde
11.30u rondgang groene parkeerplaatsen
12.00u afsluiting met een Brabants worstenbroodje

Locatie
Aan de Jeroen Boschlaan in Eindhoven is Pauwert Architectuur gehuisvest in de de oudste boerderij van de stad. Tot voor kort een onopmerkelijk monument langs de rondweg, inmiddels een prachtige werkomgeving. Een plek waar oud & nieuw samen komen, en de kippen vrij rondlopen op het erf. De oudste elementen zijn zichtbaar geworden door ze uit te graven, uit te pakken en te conserveren achter bijvoorbeeld een glazen pui. Nieuwe elementen zijn toegevoegd om het gebouw tot een fijne werkplek te kunnen maken. Zo is een nieuw volume aan het historische ensemble toegevoegd waar de buurt, maar bijvoorbeeld ook Rain(a)way, gebruik van kan maken als presentatie- of overlegruimte. Een prettige, inspirerende werkomgeving voor het architectenbureau én anderen!

WAT

Kennisevent Park Positive:
Groen parkeren

WANNEER

Donderdag 11 mei 2023
10:00-12:00 uur

WAAR

Jeroen Boschlaan 1
5642 AP Eindhoven

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer