Mini-symposium Introductie
Waterkwaliteitscheck

Bij de inrichting van de stedelijke omgeving is er veel aandacht voor water en groen vanwege het positieve effect op de volksgezondheid. Water en groen kunnen echter ook een risico zijn voor de gezondheid. In juni introduceert RIVM daarom de ‘Waterkwaliteitscheck’.

Dit is een nieuw instrument om de microbiologische risico’s van waterconcepten in de openbare ruimte (zoals fonteinen, pierenbadjes, waterspeelplaatsen, bedriegertjes) in kaart te brengen. De check bestaat uit een vragenlijst en een interactieve rekenmodule en geeft je beter inzicht in de gezondheidsrisico’s en tegelijkertijd een advies hoe je deze kunt beperken.

Mini-symposium
Op woensdag 8 juni organiseert het RIVM in Bilthoven een mini-symposium waarbij er aandacht wordt besteed aan de gezondheidsrisico’s van water en groen in de stedelijke omgeving. Daarna wordt er laten zien hoe je de Waterkwaliteitscheck kunt gebruiken. De mini-symposium wordt afgesloten met een lunch. 

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn vakgebied weleens te maken heeft met waterconcepten, zoals ontwerpers en beheerders bij lokale overheden, lokale initiatiefnemers, publieke partijen, de waterschappen, omgevingsdiensten, provincies of GGD ’en. 

Aanmelden
Meld je via de onderstaande button aan. Rond 1 juni ontvang je een bevestiging met daarbij een routebeschrijving.
Deelname aan het symposium is kosteloos. Mocht u zich na 3 juni toch nog afmelden, dan is de organisatie genoodzaakt kosten van € 90,- (excl. BTW) in rekening te brengen. 

WAT

Mini-symposium Introductie Waterkwaliteitscheck

WANNEER

Woensdag 8 juni van 10.00 - 12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur). 

WAAR

RIVM, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA Bilthoven

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer