NEERSLAGINFORMATIE VOOR BEREKENEN WATEROVERLAST

Recent is in opdracht van de STOWA alle statistische kennis over extreme neerslag geactualiseerd, aangevuld, compleet gemaakt en verwerkt in een aantal belangrijke neerslagproducten. Deze kennis die ontwikkeld is door KNMI en HKV is te vinden op de website van Meteobase. Maar welke neerslag is bepalend voor jouw situatie? Deze cursus helpt je in het gebruik van deze nieuwe neerslagstatistiek.

Tijdens de cursus wordt de hele range aan recent opgeleverde neerslaginformatie: de basisstatistiek, voor het huidige en toekomstige klimaat behandeld. Voor korte duren van 10 minuten tot 10 dagen, dus voor stad en land. Regionale verschillen in extreme neerslag en het opschalen van puntneerslag naar grotere gebieden. Maar ook de neerslagreeksen en gebeurtenissen, die gebruikt kunnen worden voor toetsen van stedelijke en landelijke watersystemen.

Naast de theoretische achtergronden ga je zelf aan de slag met toepassing van de statistiek door middel van oefeningen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen over je eigen casus. Ga voor meer informatie over de inhoud van de cursus naar paotm.nl

Deelnemen aan de cursus? Schrijf je dan vandaag nog in via de onderstaande button.

WAT

Cursus neerslaginformatie voor berekenen wateroverlast.

WANNEER & WAAR

Donderdag 9 en dinsdag 21 september 2021. Utrecht & Online.

VOOR WIE

Medewerkers van waterschappen, gemeentes, Rijkswaterstaat, provincies en adviesbureaus. Hydrologen, rioleurs, modelleurs en specialisten.

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer