Stedelijk water en klimaatadaptatie onder de Omgevingswet in Noorderkwartier

Hoe maken we water en bodem meer sturend in ruimtelijke plannen? Wat kunnen we met de instrumenten (de visie, het programma en het plan) uit de Omgevingswet? Belangrijke vragen voor onze ruimtelijke opgaven. Op donderdag 22 september vertellen 3 inspirerende sprekers meer over: 

  • Multifunctioneel ruimtegebruik: het ‘stapelen van opgaven’ in binnen en buitenland, het verbinden van maatregelen (Floris Boogaard van Deltares en Hanzeschool Groningen).
  • De ervaringen van het opstellen van het Omgevingsprogramma Riolering 2022-2027 van Amsterdam. Hier speelde Participatie een grote rol (Niels Schaart van Waternet).
  • De onbeperkte mogelijkheden van de Omgevingswet en de verbinding van de instrumenten; landelijke ervaringen met de wet- en regelgeving (Peter de Putter van Sterk Consulting).

Tijdens de netwerkbijeenkomst is er veel ruimte om vragen te stellen en met elkaar van gedachte te wisselen. De bijeenkomst is interessant en noodzakelijk voor iedereen die zich bezighoudt met stedelijk water, klimaatadaptie of ruimtelijke plannen en de blik wil verruimen!

Wil jij graag bij deze bijeenkomst op het gemeentehuis in Heerhugowaard aanwezig zijn? Meld je dan nu aan via de onderstaande button.

WAT

Netwerkbijeenkomst 'Stedelijk water en klimaatadaptatie onder de Omgevingswet in Noorderkwartier'

WANNEER

Donderdag 22 september van 13.00 - 17.00 uur

WAAR

Gemeentehuis in Heerhugowaard

Elkaar informeren en inspireren rondom klimaatadaptatie en de waterketen. Haak jij ook aan?

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer