Chuttersnap TSgwbumanuE unsplash
donderdag 11 mei 2023

webinar De (hitte)lessen uit Portland en het Code Rood-scenario in Nederland

Op 11 mei van 15.30 – 17:00 staat het derde Webinar van de CoP Hitte van Samen Klimaatbestendig op het programma. Deze editie gaat over extreme hitte – Code Rood.   

We hebben net als in mei 2022 weer contact met Portland (VS), dat in 2021 getroffen werd door een extreme hitteperiode. Vivek Shandas (Professor University of Portland) en Jonna Papaefthimiou (Oregon State Resilience Officer) vertellen hoe de lessen van de hittecrisis in 2021 zijn doorgevoerd in 2022 en hoe daar weer van is geleerd voor de komende zomer.   

Naar aanleiding van de ervaringen in Portland en recente Code Rood situaties in o.a. het VK en Frankrijk wordt ook in Nederland vanuit de CoP Hitte nagedacht over voorbereidingen op zo’n extreme hittegolf. Met Laurens Hondema van de GGD Amsterdam gaan we in gesprek over de eerste stappen die daarin inmiddels zijn gezet.  

WAT

Webinar 'De (hitte)lessen uit Portland
en het Code Rood-scenario in Nederland.

WANNEER

Donderdag 11 mei 2023
15:30-17:00 uur

WAAR

Online webinar

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer