Erik van dijk aYSF4u9  HQ unsplash
woensdag 21 juni 2023

Webinar Lancering Kaart Natuurlijk Basissysteem

Graag nodigt de WUR en het Manifest alle beleidsmakers RO, water, klimaat en duurzaamheid van gemeenten, provincies en het waterschap in de Vallei en Veluwe uit voor de lancering van de nieuwe Kaart Natuurlijk Basissysteem tijdens het webinar op 21 juni om 11:00 tot 11:45. Het thema van dit webinar is "Lange termijn denken – noodzaak en een kans!". 

In deze tijd waarin wateroverlast en toekomstige levering van voldoende drinkwater aan de orde van de dag zijn, is het van belang om een ruimtelijke inrichting te hebben die flexibel genoeg is om de extremen op te vangen. Daarom heeft het kabinet besloten dat bodem en water voortaan 'sturend' moeten zijn bij ruimtelijke keuzes. 

Tijdens dit webinar zullen wij de kaart van het natuurlijk basissysteem presenteren die de Regio Vallei en Veluwe in deelgebieden indeelt en we laten zien hoe deze kaart kan helpen 'bodem en water sturend' te concretiseren.

We bespreken ook hoe een overkoepelende toekomstvisie kan helpen om fundamenteel andere keuzes voor te stellen, omdat de focus op de verre toekomst het mogelijk maakt over huidige kaders en belemmeringen heen te stappen. Een eerste stap is het natuurlijk systeem goed in kaart brengen. Op welke plekken is de bodem van zand, en waar van klei? Waar is het van nature nat en waar droog? Zulke omstandigheden zijn bepalend voor de keuzes die je kunt maken.

Namens de initiatiefnemers:
Deze kaart is ontwikkeld door het Manifest in samenwerking met Wageningen University & Research

Het webinar vindt plaats op woensdag 21 juni van 11:00 tot 11:45 en is online te volgen via het platform Webinargeek, aanmelden kan al via deze link. 

Voor wie?
Beleidsmakers RO, Water, Klimaat en iedereen die zich hier op een bepaalde manier mee bezighoudt bij gemeenten, provincies en het waterschap in de Vallei en Veluwe.

Programma
Er volgt nog een verdere invulling van het programma in de officiele uitnodiging. 

WAT

Webinar Lancering Kaart
Natuurlijk Basissysteem.

WANNEER

Woensdag 21 juni 2023
11:00-11:45 uur

WAAR

Online webinar

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer