france map
donderdag 5 oktober 2023

Webinar ‘Wat Nederland kan leren van het effectieve hittebeleid in Frankrijk’

Hittebeleid in Frankrijk: wat Nederland kan leren van de Franse aanpak.
Augustus was extreem heet in Frankrijk; Code Rood werd afgekondigd in maar liefst 19 departementen. Hiermee ging ook het nationaal hitteactieplan in werking. Dit plan bevat een reeks effectieve maatregelen voor verschillende risicocategorieën. Frankrijk heeft belangrijke lessen geleerd van de extreme hittegolf in 2003, die het leven kostte aan 15.000 mensen. Dit ligt aan de basis van hun huidige hitterespons.

Waarom is dit relevant voor Nederland?
Ook hier nemen hittegolven toe. Wat kunnen we van de Franse aanpak leren? Daarover organiseert Samen Klimaatbestendig in samenwerking met Klimaatverbond Nederland een webinar, waarvoor we experts uit Frankrijk en Nederland aan het woord laten die hier meer over vertellen. Meer informatie volgt nog, maar zet dit webinar vast in je agenda!

Wil je meer achtergrondinformatie? Bekijk dan alvast het overzicht dat we gemaakt hebben van de Franse overheidsmaatregelen tijdens de recente hitteperiode.

WAT

Webinar ‘Wat Nederland kan leren van het effectieve hittebeleid in Frankrijk’

WANNEER

Donderdag 5 oktober 2023
15:30-17:00 uur

WAAR

Online webinar

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer