Werken aan klimaatadaptatie -
hoe doe je dat?

Een klimaatbestendige inrichting in 2030, dat is een pittige opgave voor lokale en regionale overheden. Waar begin je? Met wie kun je samenwerken? Waar kun je terecht met je vragen? De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat presenteren op 17 mei de resultaten van het ‘VNG-ondersteuningsprogramma klimaatadaptatie’. In twee sessies krijg je praktische tips en hoor je verrassende inzichten. 

Wegwijs in de wereld van klimaatadaptatie
In 2019 en 2020 heeft de VNG 30 gemeenten ondersteund bij het werken aan klimaatadaptatie. Dit ‘VNG-aanjaagprogramma’ kwam voort uit het Bestuursakkoord Klimaatadaptatie. 12 adviseurs hebben de gemeenten op allerlei manieren op weg geholpen, de ondersteuning was ‘op maat’ en doelgericht. De ervaringen hebben geleid tot inzichten en aanbevelingen. Wil je weten welke? Volg dan de bijeenkomst! De sprekers wijzen je de weg in de wereld van klimaatadaptatie.

Twee programma-onderdelen
De bijeenkomst is op 17 mei, van 11.30 tot 14.00 uur. In twee sessies hoor je de ervaringen van de betrokkenen, adviseurs en vertellen bestuurders over hun ervaringen met werken aan klimaatadaptatie. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat neemt deel aan het gesprek met onder andere Albert Vermuë (VNG). Wil jij ook horen hoe je op een pragmatische manier kunt werken aan klimaatadaptatie? Ben je benieuwd naar de ervaringen die zijn opgedaan tijdens het VNG-aanjaagprogramma? Meld je aan voor de online bijeenkomst.

In de week voor de bijeenkomst ontvang je meer informatie over het programma en een link
naar de digitale omgeving waarin de bijeenkomst plaatsvindt.

WAT

Online bijeenkomst.

WANNEER & WAAR

Maandag 17 mei van
11.30 – 14.00 uur.

VOOR WIE

Voor iedereen.

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer