bijeenkomsten

Het is belangrijk om met elkaar verbonden te blijven, om elkaar te kunnen inspireren en informeren. Om dit aan te moedigen worden met regelmaat bijeenkomsten georganiseerd vanuit het netwerk Samen Blauwgroen. Op deze pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten die reeds hebben plaatsgevonden en de agenda items voor de aankomende periode.

terugblik

Hieronder vind je de bijeenkomsten die reeds hebben plaatsgevonden. Veel plezier met het terugkijken!

Laptop

Hitte in de zomer is warmte voor de winter, hoe dan?

De zomers worden warmer en daar hebben we soms best last van. Hittestress, een fenomeen dat steeds meer aandacht vraagt. Maar waar zijn de koele plekken te vinden in de zomer?

Online bijeenkomst

Regenwater op je parketvloer of op je land: Liever niet!

Door klimaatverandering worden we steeds vaker geconfronteerd met situaties van wateroverlast door extreme regen. Uiteraard willen we zorgen dat dit zo min mogelijk gebeurd, maar kunnen we dat altijd voorkomen?

TE VEEL ZOUT IS OOK NIET LEKKER... OF TOCH WEL?

Op dinsdag 16 maart was de online bijeenkomst van Zoet Zout Knooppunt, hét platform voor verziltingsvraagstukken. Het Zoet Zout Knooppunt heeft als doel om verziltingsvraagstukken bespreekbaar te maken. 

DRINK JIJ WATER
MET BEESTJES?

Drink jij water met Op dinsdag 16 februari hebben Jonne Klaver, Peter Horst en Lilly Wanjon de leden van het Klimaatnetwerk Noorderkwartier verteld over de gevolgen van klimaatverandering op het drinkwater. 

Netwerkbijeenkomst

NETWERK
BIJEENKOMST GGD

Deze eerste bijeenkomst voor 2021 is er gelijk een die aan de voorkant al vragen oproept. Dat is ook de bedoeling. We willen van elkaar leren, maar vooral met elkaar in discussie gaan.

INSPIRATIEMARKT

Tijdens een virtuele inspiratiemarkt konden bezoekers diverse beursstands bezoeken waar zij in gesprek konden gaan met de host.

april t/m juni 
2021

Leeromgeving klimaatadaptatie
Kennisportaal Klimaatadaptatie

Meer informatie

9 maart t/m 18 mei 2021

Webinarreeks Robuuste Watersystemen
Witteveen + Bos

Meer informatie

30 maart 
2021

Digitaal Projectbezoek Groningen
NKWK Klimaatbestendige Stad

Meer informatie

Elkaar informeren en inspireren rondom klimaatadaptatie en de waterketen. Haak jij ook aan?

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer