Nieuw perspectief op hemelwater en meer? Kijk dit najaar de webinars van riool.net

online webinar

Volgende week donderdag begint de nieuwe webinarreeks van dit najaar. Wendy Francken (Vlario) en Hugo Gastkemper (Stichting RIONED) bijten het spits af met het webinar ‘Hemelwater, de Vlaamse aanpak’, waarbij we een kijkje nemen in de Vlaamse keuken. Ook kunt u zich nu aanmelden voor de andere webinars over de BGT-Inlooptool, over werkdruk binnen de sector en over circulair stedelijk waterbeheer.

Kijkje in de Vlaamse keuken
In Vlaanderen heeft de verwerking van hemelwater op particulier terrein een veel grotere rol dan in Nederland. Hemelwater wordt gezien als iets waardevols dat niet dient te worden verspild. Wat kunnen we leren van onze zuiderburen? De twee directeuren van de nationale kenniscentra, Wendy Francken van Vlario en Hugo Gastkemper van Stichting RIONED, gaan hierover in gesprek tijdens het webinar Hemelwater, de Vlaamse aanpak.

BGT-data slim inzetten voor modelleren
Op 4 november 2021 laat Arnold van ’t Veld (Nelen & Schuurmans) zien hoe u aan de slag gaat met de BGT-Inlooptool en de BGT-Inlooptabel. In het webinar De BGT als goede basis voor systeeminzicht leert u hoe u uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie een eenvoudige basis legt voor de oppervlakken in een hydraulisch model.

Handvatten voor circulair stedelijk waterbeheer
Overheden moeten in 2030 voor 50% circulair zijn en in 2050 volledig. Maar hoe combineert u circulariteit met alle andere opgaven in het stedelijk waterbeheer? Op 2 december 2021 bieden Niels van Olffen (mr. Servitization) en Sander Lubberhuizen (Circulogic) u hiervoor handvatten in het webinar Handen en voeten geven aan circulariteit. U leert de ‘procesreis’ te gebruiken, een hulpmiddel waarmee u in uw projecten ruimte creëert voor interventies om circulaire doelen toe te voegen. Lees hierover ook meer in het nieuwsartikel Handvatten voor circulair stedelijk waterbeheer in de maak.

Hoe krijg of houd ik voldoende geschikte collega’s?
Veel professionals ervaren een (te) grote werkdruk. Tijdelijk houdt u dat vol, maar op de lange termijn niet. Hoe zorgt u ervoor dat u voldoende collega’s met de juiste kennis krijgt? Dat begint met inzicht in wat u nodig en in huis hebt. En het vraagt om een brede(re) blik op de mogelijkheden. Krijg handvatten door naar het webinar Hoe krijg ik voldoende geschikte collega’s op 18 november 2021 te kijken.

Aanmelden, meedoen en terugkijken
De webinars beginnen om 13.30 uur. U kunt zich tot één dag voor het webinar aanmelden. Hebt u wel interesse, maar bent u onverhoopt verhinderd? Dan is het nog steeds zinvol om u aan te melden of uw aanmelding te laten staan. Iedereen die zich heeft aangemeld, krijgt namelijk een bericht zodra het webinar terug te kijken is op onze website.

Blijf op de hoogte
Op de Webinarpagina vindt u een overzicht van de webinars die op het programma staan. Ook kunt u hier eerder uitgezonden webinars terugkijken.

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer