Congres ‘Natuur en water KAN in de stad’

congress

donderdag 23 novembver 2023

Op dondermiddag 23 november organiseren het KAN Platform, het SIGS-netwerk (WUR) en Ecosysteem Stad-netwerk (WUR) samen het congres ‘Natuur en water KAN in de stad’. Dit congres is het vervolg op een succesvolle KAN bijeenkomst die KAN en WUR voor het eerst samen organiseerden op 6 juni. Enkele vragen voor dit tweede gezamenlijke congres zijn: hoe kun je woningen bouwen en tegelijkertijd het stedelijk gebied natuurinclusief en klimaatadaptief maken? Hoe ga je daarnaast slim om met het beschikbare water? Tot welke nieuwe groenblauwe concepten op gebouw- en gebiedsniveau leidt dat? En ook: is het mogelijk de gezondheid van de bewoners verbeteren door hun directe woonomgeving anders in te richten? Tijdens het congres zal Wageningen Universiteit & Research (WUR) nieuwe inzichten uit diverse onderzoeken met markt- en overheidspartijen presenteren in de vorm van praktische handvatten en richtlijnen.

Aanmelden
Deelname aan het congres is gratis. Wil je je aanmelden? Dat kan ook via de website van NEPROM. Als er niet genoeg plaatsen zijn, dan hebben deelnemers aan KAN, SIGS en Ecosysteem Stad voorrang.

WAT

Congres ‘Natuur en water KAN in de stad’

WANNEER

Donderdag 23 november 2023
15.30 tot 16.30 uur

WAAR

Mauritskazerne
Nieuwe Kazernelaan 2,
6711 JC Ede

11 september 2023
Bron: klimaatadaptatienederland

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer