STOWA maakt serie van acht podcasts

Microphone

Om te vieren dat de STOWA vijftig jaar bestaat, organiseert ze vanaf 15 juli een reeks van acht podcasts. De podcastreeks maakt deel uit van de campagne De kracht van Kennis. In deze podcasts gaat podcastmaker Tom Jessen met deskundigen in gesprek over verschillende waterthema’s als droogte, waterveiligheid en waterkwaliteit. De eerste twee podcasts kun je op de website van STOWA beluisteren en via Spotify. De derde podcast verschijnt op 26 augustus.

Droogte en klimaatadaptatie
De eerste podcast gaat in op de risico’s van droogte. Hoe blijft Nederland voorzien van voldoende drinkwater? Hoe sla je drinkwater op? Tijdens een wandeling langs de Waal gaat Tom Jessen in gesprek met dijkgraaf en hoogleraar gebiedsontwikkeling Co Verdaas. Daarnaast belt hij met hydroloog Perry de Louw. Verdaas en De Louw vertellen over de problemen en risico’s van droogte en de mogelijke oplossingen.

Waterveiligheid
De tweede podcast gaat in op de vraag hoe je het risico op een overstroming kunt verkleinen tot een redelijk niveau. Tom Jessen spreekt hierover met hoogleraar Matthijs Kok. Matthijs Kok is deskundige op het gebied van risicoanalyse en veiligheidsfilosofie en vertelt over de risico’s. Daarnaast komt Ronald Waterman aan het woord. Hij is specialist in bouwen met de natuur en weet hoe je laaggelegen kustgebieden moet beschermen tegen hoogwater.

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer