terugblik:
Regenwater op je parketvloer 
of op je land: Liever niet!

Op dinsdag 19 mei was de online bijeenkomst van het watersysteemanalyse. Door de klimaatverandering worden we steeds vaker geconfronteerd met situaties van wateroverlast door extreme regen. In korte tijd valt er heel veel neerslag in een gebied, waardoor tunnels vollopen met water, wegen tijdelijk niet begaanbaar zijn, regenwater woningen of bedrijven instroomt en landbouwpercelen onder water kunnen lopen. Kortom: veel schade en overlast waar niemand op zit te wachten. Uiteraard willen we zorgen dat dit zo min mogelijk gebeurd, maar kunnen we dat altijd voorkomen?

Afgelopen jaren heeft HHNK in samenwerking met HydroLogic en HKV een uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van extreme regen op de watersystemen van Hollands Noorderkwartier. De inzichten uit dat onderzoek zijn vertaald naar een handelingskader wateroverlast beperken. Afgelopen dinsdag gingen we met jou in gesprek over het onderzoek, het ontwikkelde modelinstrumentarium
en het handelingskader. Hieronder bieden wij de mogelijkheid om het onderzoek in te zien. 

Heb je de bijeenkomst gemist? Bekijk hieronder de bijeenkomst terug!

Online bijeenkomst
Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer