Mooie kans voor eigenaren om huis te verduurzamen 

Zaanstad organiseert weer een inkoopactie samen met ‘Winst Uit Je Woning’. Als woningeigenaar kunt u door mee te doen voordelig zonnepanelen aanschaffen en laten plaatsen. Ook kunt u uw huis isoleren met vloer- en spouwmuurisolatie en isolatieglas en een hybride waterpompen aanschaffen. Het bouwjaar van de woning is bepalend voor het type maatregelen dat u per brief krijgt aangeboden. 

Wethouder Songül Mutluer: “Minder energieverbruik in een woning betekent een lagere energierekening. Ook zorgt het voor meer comfort in huis én het is goed voor het milieu. Vooral woningen van vóór 1976, zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Hier willen we inwoners graag bij ondersteunen. Deze collectieve inkoopactie komt bovenop de waardebon van € 70,- die woningeigenaren eerder dit jaar kregen. Huurders krijgen rond de zomer een waardebon."

Goed voor de portemonnee
Door samen te werken met Winst Uit Je Woning kunnen we de aanschaf voor Zaanse woningeigenaren gebundeld en voordelig inkopen. Ook krijgt u bij de aanschaf van twee of meer isolatiemaatregelen van de Rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie. Als u een hybride warmtepomp laat plaatsen, dan kan de subsidie zelfs oplopen tot 40%. Voor zonnepanelen geldt dat de Belastingdienst ongeveer 20% van de aanschafprijs terugbetaalt.

Ondersteuning
Als u meedoet aan deze actie heeft u geen gedoe met offertes vergelijken. Ook krijgt u extra ondersteuning en advies. U krijgt hulp bij de subsidieaanvraag en andere vragen over financiering. Ook helpt een onafhankelijk adviseur u bij de keuze voor het type maatregelen dat past bij uw  woning. 

Aanmelden en vragen
U kunt zich tot 31 juli 2021 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie. Na aanmelding krijgt u een offerte en kunt u besluiten om wel of niet mee te doen. Voor meer informatie en inschrijven kunnen inwoners kijken op Winst Uit Je Woning. Heeft u vragen over de collectieve inkoopactie? Dan kunt u ook bellen naar de servicedesk van Winst Uit je Woning op: 023-5836936. 

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer