NK Tegelwippen weer van start voor groenere tuinen

Ligt jouw tuin nog vol met tegels? Dan is het misschien een goed idee om mee te doen aan het NK Tegelwippen. De wedstrijd start vandaag en zal het aankomende half jaar, tot en met 31 oktober, plaatsvinden. Het doel? Zoveel mogelijk tegels uit voor- en achtertuinen te vervangen door groen. Goed voor de insecten én de afvoer van het regenwater.

De strijd wordt gevoerd door verschillende gemeenten in Nederland en daarnaast kan iedereen ook individueel meedoen door in eigen tuin zijn of haar tegels te vervangen voor groen.

Vorig jaar was het NK een groot succes. In zeven maanden tijd werden ruim 2,8 miljoen tegels vervangen door gras en planten. Een nieuw record, nadat in 2021 ruim 1,5 miljoen tegels werden vervangen. Dit jaar vindt het NK Tegelwippen voor de vierde keer plaats. 

Koeler op warme dagen

De organisatie wil bereiken dat het hele land zich inzet om Nederland groener te maken. Door het groener worden van het land, worden we namelijk ook meer klimaatbestendig, wordt het koeler op warmere dagen en gaan we waterlast tegen, omdat het regenwater de grond in kan trekken. Ook vinden insecten en dieren het interessanter om in ons land te leven als er veel groen is, wat goed is voor het ecosysteem. 

Veertig voetbalvelden

De gemeente Den Haag won vorig jaar en wisselde meer dan 300.000 tegels in. De gemeenten Breda, Almelo en Hollands Kroon haalden de meeste tegels per inwoner weg.
In totaal werd ruim 25 hectare met de actie 'vergroend', wat neerkomt op zo'n veertig voetbalvelden.

21 maart 2023 
Bron: rtlnieuws.nl

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer