Terugkijken:
webinar Klimaatadaptatie in stad en dorp

Op vrijdag 11 juni vond het webinar Klimaatadaptatie in stad en dorp plaats als tweede webinar in de serie Weersextremen en de watersector. Op deze pagina vind je de sheets, de video, antwoorden op vragen die tijdens het webinar niet meer behandeld konden worden en tips voor meer informatie.

Hans van Ammers van de gemeente Arnhem nam ons mee in de manier waarop de gemeente Arnhem al langere tijd bezig is met klimaatadaptatie. Hij vertelde over de maatregelen die nu al in de gemeente worden genomen, over de strategie om klimaatadaptatie verder te versnellen en hoe we hier als bedrijven, overheden, kennisinstituten en bewoners samen mee aan de slag kunnen.

Hugo Gastkemper van Stichting RIONED (de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer) behandelde het landelijke beleid, stresstesten, verschillende maatregeltypen en de effectiviteit daarvan.

Tip
Volg op donderdag 7 oktober om 13.30 ook het webinar ‘Hemelwater, de Vlaamse praktijk’ met medewerking van VLARIO, de Vlaamse zusterorganisatie van Stichting RIONED. Meer informatie hierover volgt in RIONEDnieuws en op de RIONED LinkedIn pagina.


Heb je het webinar gemist? Kijk het dan hieronder terug.

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer