Tussenstand NK Tegelwippen - Gemeente Hollands Kroon

Plantje

Elk jaar strijden de Nederlandse gemeenten om een mooie plek in het klassement van het NK-Tegelwippen. Deze wedstrijd heeft als doel om zo veel mogelijk tegels in de gemeente te verwijderen.

Hier moeten dan plantjes of gras voor terug geplaatst worden. Dit draagt bij aan een groenere omgeving. Een groene omgeving nodigt uit om buiten te gaan bewegen. Dit zorgt er weer voor dat iedereen gezonder wordt. Een groenere omgeving zorgt ook voor meer planten en dieren. Daarnaast blijft een groenere omgeving koeler in de hete maanden, en water kan bij harde buien makkelijker wegstromen.

Tot nu toe heeft Hollands Kroon al meer dan 50.000 tegels gewipt. Dat is meer dan 1.000 tegels voor iedere inwoner! Wij strijden dit jaar tegen onze buurgemeente Den Helder. Hun tegelstand staat op iets meer dan 20.000 gewipte tegels. Het NK Tegelwippen gaat nog door tot 31 oktober 2022. Wilt u meehelpen om letterlijk uw steentje bij te dragen. Om Den Helder voor te blijven in het klassement? Meld dan uw gewipte tuintegels aan op nk-tegelwippen.nl

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer