Tiny Forest voor Kreekrijk

Leerlingen van basisschool Het Koraal en De Delta in Assendelft hebben in maart 2021 een Tiny Forest naast hun school geplant. Een mooi initiatief om kinderen dichter bij de natuur te brengen. De scholen gaan het bosje gebruiken bij hun lessen. Het Tiny Forest is te bewonderen aan de Beemdgras in de wijk Kreekrijk naast basisschool De Delta.

De kinderen uit groep 5 kozen een eigen boom uit en kregen een label om aan te brengen. Hierop staat de naam die de leerling de boom zelf heeft gegeven en de naam van de leerling. Alle kinderen die meehielpen, kregen daarnaast een zakje met zaden van bloemen die vlinders en bijen aantrekken.

Wethouder Openbare Ruimte en wijkwethouder Assendelft, Gerard Slegers: “We willen kinderen graag bewust maken van de belangrijke rol die insecten spelen in de natuur. Ze bestuiven bloemen en planten en zijn een goede voedingsbron voor andere dieren. De kinderen kunnen thuis hun balkon, terras of tuin een beetje vergroenen en door de bloemen straks insecten aantrekken.”

 Stapje voor stapje meer bosjes
In Zaanstad staan al vier Tiny Forests, dit is de vijfde, en de bedoeling is dat dit er steeds meer worden verspreid over de gemeente. Ze zijn te vinden in Zaandam, Saendelft/Assendelft, Koog a/d Zaan en Zaandijk.

Een Tiny Forest draagt op heel veel verschillende manieren bij aan een groener en diverser Zaanstad. De bosjes bieden ruimte voor verschillende bomen en struiken maar ook voor insecten bodemleven, amfibieën, vogels en kleine zoogdieren. Bovendien heeft het vele voordelen boven bestrating of gras. Denk aan het afvoeren van regenwater en het voorkomen van hittestress.

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer