Subsidie voor inwoners die hun tuin en dak vergroenen

Inwoners uit de gemeente Waterland en Edam-Volendam die hun tuin en dak willen vergroenen, kunnen vanaf nu subsidie krijgen van de Stichting Duurzaam Waterland. De Stichting wil inwoners op deze manier stimuleren hun directe leefomgeving te verduurzamen.

Inwoners kunnen drie verschillende subsidies aanvragen: voor het vervangen van tegels, grind of vlonders door groen, voor het aanleggen van een groen dak en het plaatsen van een regenton. Het aanvragen van alle subsidies mag ook.

Meer groen betekent meer dieren
“Graag zelfs”, zegt Laura Leeuwis van de Stichting Duurzaam Waterland.

 “Het vergroenen van je tuin en dak en het aanleggen van een regenton zijn laagdrempelige manieren om je eigen leefomgeving groener en duurzamer te maken. Zodra je tegels of een vlonderterras vervangt door groen, zie je vaak al snel de eerste insecten, vogels en andere dieren je tuin inkomen. Ontzettend leuk om te zien.” 

Lees het volledige artikel op groot-waterland.nl

12 oktober 2020
bron: groot-waterland.nl

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer