Logo Samen Blauw Groen
NK tegelwippen
NK tegelwippen 

NK tegelwippen 

In je eigen gemeenten

21 maart t/m 31 oktober 

Heel Holland wipt
Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 speelden we de vierde editie van het NK Tegelwippen. Gemeenten gingen met elkaar de strijd aan en iedereen kon meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin!

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 4,5 miljoen (!!!) tegels ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Stel je eens voor, dat zijn 82 voetbalvelden aan oppervlakte. Heel. Veel. Tegels. Dus!

Winnaars gouden schep en gouden tegel
Maar liefst 173 gemeenten streden mee. In de drie klassementen winnen…… Arnhem, Vlaardingen en Halderberge! Zij wipten de meeste tegels per inwoner en ontvingen de Gouden Schep! En dat niet alleen, gemeente Arnhem wint ook nog eens de Gouden Schep voor de meeste gewipte tegels. Zij wipten ruim 460.000 tegels, wel 10% van het totale aantal in Nederland. Bekijk hoe zij de prijzen in ontvangst nemen in de video’s hieronder.

Wippen is belangrijker dan winnen
Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!