Persoon met regenjas en kaplaarzen staat in plas
BLAUW EN GROEN
WAT KUN JIJ DOEN?

SAMEN BLAUWGROEN

samen

waterbestendig

Laten we eerlijk zijn: wateroverlast is een groeiend probleem. Langdurige regenbuien veroorzaken problemen in onze leefomgeving. Straten overstromen, kelders lopen onder en tuinen veranderen in modderpoelen. Maar hier kunnen we iets aan doen! Op deze website willen we jou laten zien wat je kunt doen om wateroverlast tegen te gaan. Ontdek praktische tips en slimme trucs voor in en rondom huis. Leer hoe je regenwater kunt opvangen, je tuin kunt aanpassen en het riool op de beste manier kunt benutten. Samen kunnen we ons voorbereiden op hevige regenval en onze omgeving waterbestendiger maken!

slimme tips

Auto rijd door weg vol met water heen

tips om wateroverlast te beperken

Wateroverlast ontstaat niet alleen door extreme regenval maar ook door toename van de hoeveelheid bebouwing en verharding in tuinen. Het riool krijgt grotere hoeveelheden regenwater te verwerken door deze bebouwing en verharding. 

Zijzicht van jongen die op het toilet zit

goed riool

Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd zodat het weer schoon terug kan in de natuur. Je kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool en schoon water door het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is: poep, plas en toiletpapier, de 3 P's!

Vrouw met hoed en hond aan de lijn kijkt uit op een droog grasveld

tips bij DROOGTE

Lange perioden van droogte komen steeds vaker voor. Daardoor is er minder water beschikbaar. Dat heeft gevolgen voor mensen, dieren en de natuur. Landbouwgewassen kunnen voor een langere tijd niet beregend worden. De drinkwatervoorziening kan in gevaar komen. Bomen en planten verdrogen omdat er wekenlang geen druppel regen valt. Het is daarom belangrijk om tijdens natte perioden water op te slaan en bij droogte genoeg water beschikbaar te hebbe

Nieuws

lokale
Inspiratie