blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom klimaatadaptatie en de waterketen in regio Noorderkwartier en omstreken.

Woman warming hands near electric heater at home 2023 05 30 07 06 03 utc

Warmte uit toilet en gootsteen, hier straks mogelijk in Amsterdam-Noord

9 juni 2023

Honderden woningen in Noord worden straks verwarmd door water dat elders in de wijk door het afvoerputje is gespoeld. Woningcorporatie Lieven de Key wil in de Buikslotermeer de eerste flats aansluiten op riothermie, duurzame energie uit het riool.

polder-land

Klimaatadaptatie: Het achteroeverconcept in het Ijsselmeergebied

2 juni 2023

De afgelopen winter heeft het in Nederland en omringende landen volop geregend. Goed om de gevolgen van de opeenvolgende droge zomers te kunnen verzachten, zou je denken. Maar veel van dit water is rap via slotenstelsels, beken en rivieren naar onze delta’s gestroomd waar het zoete water zich uiteindelijk met het zoute water van de Noordzee en de Waddenzee mengt. 

Thermometer over 38 degrees heat wave 2022 08 18 06 52 01 utc

In 3 stappen naar een écht goed afgestemd hitteplan

30 mei 2023

Van gemeenten wordt verwacht dat zij actief aan de slag gaan met klimaatadaptatie, waaronder het omgaan met hitte. Er spelen veel urgente vraagstukken tegelijk (sociale crisis, energiecrisis, stikstofcrisis, om maar een paar crises te noemen) en er moeten veel ballen hooggehouden worden. 

Jonah geurs fXCIFjwLmTg unsplash

Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG)

25 mei 2023

Het Provinciaal Programma Landelijk Gebied, ‘Buitengewoon Noord-Holland!' is het Noord-Hollandse programma voor het landelijk gebied. Hierin staan de opgaven waar de provincie voor staat en de doelen die Noord-Holland de komende jaren wil bereiken om het landelijk gebied mooi, leefbaar en gezond te houden.

Thomas habr 6NmnrAJPq7M unsplash

New York zakt weg onder het gewicht van zijn eigen wolkenkrabbers. Maar hier is het probleem groter

22 mei 2023

New York zakt weg onder zijn eigen gewicht. De enorme wolkenkrabbers waar de stad om bekendstaat, zijn te zwaar voor de ondergrond. Dat blijkt uit een nieuwe studie waarin eens gekeken is naar hoe de Big Apple ervan onderen uitziet.

Schermafbeelding 2023 05 22 om 12.39.54

Oosterzijweg herinrichting Heiloo

22 mei 2023

Wij richten het deel van de Oosterzijweg tussen Maria’s Hof en de Ambachtsweg opnieuw in. Hierover denken wij na met de bewoners en belanghebbenden. Het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid staat voorop.

Familieduivens 1

Aandacht voor klimaat en duurzaamheid bij familie Duivens

9 mei 2023

Nog voor je aanbelt bij de familie Duivens merk je dat er aandacht is voor klimaat en duurzaamheid. Het hout in de tuin is bijna allemaal hergebruikt en kan nog jaren mee vertelt Rob. Zij gaven het destijds weg als kachelhout, maar dat vond hij doodzonde. Die gedachten zegt veel over de instelling van Rob. Ruim voordat het woord klimaatadaptatie betekenis had was hij al bezig met besparingen op energie.

Marielle van den hul kuijten bJPSxDG5eco unsplash

Klimaatbuffer IJsselmeer

8 mei 2023

Om ook in de toekomst te zorgen voor voldoende en betrouwbaar drinkwater draait PWN aan meerdere knoppen tegelijk.
We onderzoeken hoe we onze drinkwaterproductie kunnen vergroten om de groeiende vraag op te vangen. We gaan na hoe we het gebruik kunnen verminderen om de groeiende vraag af te remmen. 

Titelpagina monitor SBG.001

Monitor om uitvoering en effecten van bestuursovereenkomst te volgen

1 mei 2023

Na het verlopen van het Bestuursakkoord Water in 2020 (BAW) is besloten door te gaan met de (succesvolle) samenwerking in Noorderkwartier tussen gemeenten, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en PWN. Hiervoor is een nieuwe bestuursovereenkomst opgesteld. 

Jan willem van braak wpMSdCpdPMk unsplash

Klimaatverandering: wat zien we in de duinen van Noord-Holland

1 mei 2023

In heel Europa hebben natuurbeheerders te maken met de effecten van klimaatverandering. Waar de één worstelt met steeds langduriger perioden van droogte, kampt de ander met steeds vaker optredende stortbuien. Ook PWN ziet in haar duingebied in Noord-Holland de gevolgen van klimaatverandering onmiskenbaar terug.

Aanmelden voor e-magazine

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor de waterketen en ruimtelijke adaptatie. 

Vragen? Neem gerust contact op info@samenblauwgroen.nl

Disclaimer