Plattegrond van een Herinrichting
Bereikbaarheid kantoor HHNK tijdens sluiting kruispunt Westtangent/Zuidtangent

Bereikbaarheid kantoor tijdens werkzaamheden 
Tijdens de werkzaamheden aan het kruispunt is het kantoor gewoon open en bereikbaar. Voor autoverkeer is er een omleiding via de Westtangent en W.M. Dudokweg. Op de Westtangent zelf blijft één rijstrook per rijrichting beschikbaar. De omleiding wordt met de bekende gele bebording aangegeven. Houdt rekening met een langere reistijd vanwege de wegafsluiting en omleiding.

Update 8 augustus: Ook fiets- en voetpad Zuidtangent afgesloten

De Zuidtangent was in eerste instantie alleen afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers was de weg nog wel in gebruik. De gemeente heeft opgemerkt dat de nieuwe verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers niet veilig genoeg is. Daarom is de Zuidtangent nu ook afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Het autoverkeer, dat op de Westtangent via een rijstrook zonder verkeerslicht de Zuidtangent passeert, kon onvoldoende inschatten waar en wanneer fietsers en voetgangers oversteken. Daarnaast rijden er nog zoveel auto’s dat het voor fietsers en voetgangers moeilijk is om de Westtangent in één keer over te steken. Om te voorkomen dat er ongelukken ontstaan, heeft de gemeente besloten om ook het fiets- en voetpad tussen het Stationsplein en de Parelhof af te sluiten.

Deze afsluiting duurt tot en met 26 augustus. Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsroute via de Stationsweg en over fietsbrug de Krul bij de N242.  

Download de bouwapp

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de bouw van de tunnel?
- Kijk op de themapagina van de gemeente Dijk en Waard
- Scan de bouwapp van de gemeente en ontvang direct updates bij veranderingen.

14-08-2023