handen schudden
Co Verdaas volgt Peter Glas op als deltacommissaris

De ministerraad stemde vandaag in met het voorstel van minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat om Verdaas te benoemen. Harbers noemt hem een ‘een bevlogen bestuurder en wetenschapper’. Harbers: “Hij kan als geen ander de ruimtelijke uitdagingen op het gebied van water verbinden aan de andere grote opgaven die een beslag leggen op onze ruimte.”

Verdaas (57) is dijkgraaf van waterschap Rivierenland en hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. Hij wordt na Wim Kuijken en Peter Glas de derde deltacommissaris.

Verdaas was eerder voor de PvdA lid van de Tweede Kamer, gedeputeerde van de provincie Gelderland en korte tijd staatssecretaris van Economische Zaken in kabinet-Rutte II. Hij studeerde planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde daar op het proefschrift 'Plannen laten zich niet plannen', een onderzoek naar het functioneren van het planstelsel in Nederland.

H2O interviewde Verdaas in juni 2020 een jaar na zijn benoeming als dijkgraaf van waterschap Rivierenland. Daarin zei hij onder meer: "Het is belangrijk om als waterschappen rolvast te zijn. Rijk, provincies en gemeenten bepalen de ruimtelijke keuzes."

Lees het hele interview: Co Verdaas over waterschappen, zichtbaarheid en de Omgevingswet

18-10-2023