Tuinwinkel
Groen Klimaatplein Netwerkblad #14

Jullie zorgen ervoor dat de tuincentra bij overheden steeds meer gezien worden als de plek waar mensen in beweging gezet kunnen worden, dat ze hun gedrag gaan aanpassen. We staan steeds meer op de kaart van overheden en partijen die met ons samen willen werken. Dit heeft geresulteerd in een ruime subsidie.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft vijf organisaties, waaronder Tuinbranche Nederland, financiële middelen gegeven om de komende drie jaar het bewustzijn en gedrag van tuinbezitters te bewegen naar klimaatrobuuste tuinen. Meer bomen, struiken en planten, afkoppelen regenwater van riool en meer!

Dit betekent dat wij van 60 naar 160 Klimaatpleinen willen groeien. Dat wij met de vier andere organisaties de tuincentra met een Groen Klimaatplein een podium geven én dat jullie middelen krijgen om te participeren in de campagnes: de Week van de Groene Tuin, NK Tegelwippen en Plant je mee.

Wij zullen jullie hierover in december informeren, maar willen graag jullie input hebben. Mochten jullie mee willen denken op wat voor manier dan ook: Laat het weten!

Groen Klimaatlpein Netwerkblad #14

17-11-2023

Tuinbranche Nederland