Mensen planten planten
NK Tegelwippen weer van start voor groenere tuinen

De strijd wordt gevoerd door verschillende gemeenten in Nederland en daarnaast kan iedereen ook individueel meedoen door in eigen tuin zijn of haar tegels te vervangen voor groen.

Vorig jaar was het NK een groot succes. In zeven maanden tijd werden ruim 2,8 miljoen tegels vervangen door gras en planten. Een nieuw record, nadat in 2021 ruim 1,5 miljoen tegels werden vervangen. Dit jaar vindt het NK Tegelwippen voor de vierde keer plaats. 

Koeler op warme dagen
De organisatie wil bereiken dat het hele land zich inzet om Nederland groener te maken. Door het groener worden van het land, worden we namelijk ook meer klimaatbestendig, wordt het koeler op warmere dagen en gaan we waterlast tegen, omdat het regenwater de grond in kan trekken. Ook vinden insecten en dieren het interessanter om in ons land te leven als er veel groen is, wat goed is voor het ecosysteem. 

Veertig voetbalvelden
De gemeente Den Haag won vorig jaar en wisselde meer dan 300.000 tegels in. De gemeenten Breda, Almelo en Hollands Kroon haalden de meeste tegels per inwoner weg.
In totaal werd ruim 25 hectare met de actie 'vergroend', wat neerkomt op zo'n veertig voetbalvelden.

21-03-2023