Donkere wolken over stuk land
Ondergelopen straten en een omgevallen boom: zo raast het noodweer door de provincie

Tata Steel meldde rond 21.30 uur dat er door het noodweer een lichtmast van 45 meter hoog op het terrein van het bedrijf is omgevallen. De mast ligt nu deels op de duinen langs de Reyndersweg. Er raakte niemand gewond. 

Omgevallen bomen en wateroverlast
Op de Da Costakade in Amsterdam-West viel er een boom op een bestelbus, daarbij vielen geen gewonden. Volgens een woordvoerder van de brandweer hadden zij begin van de avond hun 'handen vol' aan meldingen over omgewaaide bomen en wateroverlast in de stad. De woordvoerder waarschuwt mensen voor de rest van de avond goed op te letten. "Neem de waarschuwingen serieus. De bomen vangen nu veel wind vanwege de bladeren en zijn daardoor erg kwetsbaar."
524638.7e49279

Aan de Hugo de Vrieslaan in Amsterdam gingen er maar liefst zes bomen om.
Omgevallen bomen aan de rand van weg

Het noodweer zorgde ook voor wateroverlast. Bijvoorbeeld in Laren. Daar stonden De Brink en de Kerklaan onder water. De brandweer was ter plaatse.
524633.ce2bd28

Ook in Eemnes was het raak. Daar stond het Torenzicht blank. De voeten bleven niet droog, zoals op de foto hieronder is te zien. De brandweer kwam ter plaatse vanwege wateroverlast. 
524635.da87101

Ook Zandvoort had te maken met wateroverlast. Daar stond de Kostverlorenstraat onder water. Bekijk hier de video.

In Laren zorgde de harde wind ervoor dat er dakpannen van een huis afwaaiden aan de Ruiterweg.
Brandweermannen staat op een dak van een huis

Er kwam niet alleen regen uit de lucht vanavond. Lia uit Niedorp zag hoe haar tuin in mum van tijd bezaaid lag met grote hagelstenen. 
Scherven liggen op de grond in tuin

Indrukwekkende beelden
Noodweer levert ook indrukwekkende plaatjes op. Zoals de foto van natuurfotograaf Marcel van Engelen. Hij legde onheilspellende onweerswolken inclusief bliksem vast boven de wijk Weidevenne in Purmerend.

Eerder vertelde hij aan NH dat het nogal lastig is om een bliksemschicht vast te leggen. "De camera maakt steeds een foto van 2 seconden en plaatst deze over de vorige heen. Zo kan een foto wel uit 1000 opnames bestaan. Met dan 1 foto als resultaat."
Donkere wolken over het land

In Hilversum was aan het begin van de avond ook een bijzondere lucht te zien voordat het onweer losbarstte. Bekijk hier de video.

Later op de avond, rond 21.45 uur, was er boven Volendam ook een bijzondere wolkenpartij te zien. Het lijkt een voorbode te zijn voor misschien wel nog een bui daar.
Kleine haven met donker wolken

Bron: NH Nieuws