stichtingrioned arbeidsmarktagenda operatiesterkwater
Operatie Sterk Water, menselijk kapitaal is cruciaal!

Werken aan een goede leefomgeving rondom en met water is het beroep voor de toekomst. Leren, werken en innoveren – met hoofd, handen en hart - in het (stedelijk) water is cruciaal voor de toekomst van Nederland. Het verdient daarom toename aan aandacht en status.

Het werk van de (stedelijk) waterbeheerder in steeds drukkere groeiende wijken vereist een integrale aanpak, met onder andere groen, verkeer en bewonersparticipatie. Hevigere regenval, droogte, de energietransitie samen met de wens tot circulair handelen geven een extra dimensie aan het vakgebied. Tegelijkertijd ziet de sector een uitstroom van ervaren personeel en onvoldoende aanwas van jonge collega’s.

Bekijk hier de video.

De eerste stap in Operatie Sterk Water dit jaar is het ontrafelen van het personeelsvraagstuk en het definiëren van concrete acties. Het doel is het werk voor water in de schijnwerpers zetten, nieuwe collega’s voor de sector winnen, het delen van vakkennis en ervaring bevorderen. Dit initiatief sluit aan bij de ambities van de Topsector Water & Maritiem. Menselijk kapitaal is cruciaal!