Vrouw belt op laptop met beeld
NETWERK BIJEENKOMST GGD

Terublik

Donderdag 21 januari was het dan zo ver. De eerste netwerkbijeenkomst in 2021 van het Klimaatnetwerk Noorderkwartier. Helaas niet gezellig met een grote groep rond de tafel, toch maar gekozen voor een veilig Teams webinar.

Deze keer vooral een waarschuwing van waar je op moet letten bij het aanleggen van veel groen en extra waterpartijen. Natuurlijk is groen en veel oppervlaktewater goed voor het klimaat en voelen mensen zich er prettiger bij, maar er loeren ook wat gevaren waar juist de GGD ons op wil wijzen.

Nynke en Jacobje van de GGD namen ruim 60 deelnemers mee om ook eens het verhaal van de andere kant te laten horen. Zijn al die extra water voorzieningen in binnensteden wel goed? Wordt er wel genoeg rekening gehouden met de risico's van gevaarlijke insecten en planten, die in Tiny Forest gaan leven? Voorbeelden te over, denk maar aan de harige Processierups, de altijd in je broekspijpen kruipende teken of de brandblaren veroorzakende Reuzenberenklauw? Daarnaast zijn er nog tal van andere interessante vragen gesteld en beantwoord in het webinar.